Jdi na obsah Jdi na menu

Lucie Vondráčková

Povolání: Zpěvačka, herečka, tanečnice, dabérka, filozofka, moderátorka, textařka
Datum narození: 8. 03.1980
Místo narození:
Praha, Československo
Znamení:
Ryby
Výška:
162 cm

1980 - narozena na MDŽ v muzikantsko-intelektuálské rodině překladatelky Hany Sorrosové a hudebníka Jiřího Vondráčka (díky dědovi Pedrovi proudí v jejich žilách česko-ecuadorská krev).
1990 - hraje v televizním seriálu Území bílých králů (režisér L. Ráža)
1992 - hraje je filmech Sněhurka, Arabela, Království květin a v seriálu večerníčků. Vystupuje i v Národním divadle, ve hře P. Claudela Saténový střevíček.
1993 - vydává svoje první, dětské písničkové album Marmeláda, za které obdrží zlatou i platinovou
desku, studuje jazyky. Hraje v televizním filmu Vikingové z Bronských vršků, za který dostala cenu Zlatý dudek za nejlepší herecký výkon na Festivalu v Ostrově n.Ohří. Následují filmy Jenny Marx (Franc.), Hrad z písku.
1994 - hraje ve filmech Patnácté léto, Obrazy ze života Jana Nerudy, Nebeské slzy (USA) a Ohnivé jaro (Franc.)
1995 - hraje ve filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa
1996 - hraje hlavní roli ve slovenském televizním filmu Tu žijú levi
1997 - hraje hlavní roli v divadle Rokoko v Shakespearove klasice Romeo a Julie, točí české filmové pohádky Šmankote, babičko, čaruj! a Kouzelný šíp
1998 - v Rokoku hraje Aňu v Čechovove klasice Višňový sad
1999 - hraje v televizním filmu Na zámku
2000 - v Rokoku hraje v klasice A. Millera Čarodějky ze Salemu a v Černé komedii P. Shaffera. V Divadelním spolku Kašpar v Divadle v Celetné v Shakespearovem dramatu Richard III..
2001 - hraje v divadle Milénium v muzikálu Starci na chmelu, v Rokoku ve hře Na dotek, točí filmovou pohádku Královský slib, televizní film Ta třetí, pohádku O víle Arnošte, komedii Kožené
slunce a L. Simandlem film Sins of realm
2002 - v Rokoku hraje Johanku z Arku ve hře Skřivánek, pro televizi točí sitcom Díky za fíky
2003 - točí famácké filmy Eurovision a Star, filmovou pohádku Malvína a v divadle Ta Fantastika hraje v muzikálu Excalibur roli Morgany. Studuje v 5. ročníku FFUK kulturologii, nazpívala CD Mayday . Miluje kočky, pruhovaná trička a huňaté svetry.
Její poslední CD s názvem "Fénix" se velmi dobře prodává i jako její předchozí alba (Pelmel (2007), Boomerang (2005), nebo třeba Manon (2000)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář