Jdi na obsah Jdi na menu

Miley Cirus

miley..jpgmiley.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povolání: Herečka, zpěvačka, textařka

Datum narození: 23. 11.1992

Místo narození: Nashville, Tennessee, USA

Znamení: Střelec 

Výška: 164 cm

Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, zpěvačka a textařka. Známá je především díky své roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkém televizním pořadu Hannah Montana, který vysílá televize Disney Channel.
Miley Cyrus se narodila v Nashville ve státě Tennessee a je dcerou Leticie Tish a country zpěváka Billyho Ray Cyruse. Má dva nevlastní bratry - Christophera Codyho a Trace Cyruse, dále má nevlastní sestru Brandi, mladšího bratra Braisona a mladší sestru Noah, která je také herečkou. Navštěvovala střední školu Heritage Middle School a byla zde roztleskávačkou. Vyrůstala na farmě svých rodičů kousek od Nashville.
O herectví se Miley Cyrus začala zajímat ve svých 9-ti letech, kdy se svojí rodinou dočasně bydleli v Torontu v Kanadě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném „Doc“, kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Největší zlom její kariéry nastal, když vyhrála casting na hlavní postavu v sitcomu Hannah Montana. Podle viceprezidenta Disney Garyho Marshe, byla Miley Cyrus do role obsazena díky své energické povaze.
24. října 2006 vydalo Walt Disney Records první soundtrack k pořadu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songů, které v pořadu zazpívala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Června 2007, přesně 8 měsíců po vydání prvního soundtracku, vydává Miley Cyrus dvojalbum nazvané „Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus“. První CD sloužilo jako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhé bylo jejím debutním sólovým albem. Sama si napsala 8 z 10 písniček na tomto albu. Song „See You Again“ se stal její první písničkou, která se umístila v top 10 v hitparádě Billboard Hot 100.